Machiel Mulder vertrekt bij de Wetenschappelijke Klimaatraad

Prof. Dr. Machiel Mulder zal zijn lidmaatschap van de Wetenschappelijke Klimaatraad (WKR) per 1 juli 2024 beëindigen. De reden voor zijn vertrek is dat het raadswerk hem veel tijd en overleg kost, terwijl hij zijn economische expertise van energie- en klimaatbeleid met meer voldoening op een andere manier inzet, zoals het onlangs door hem voor het Ministerie van EZK geschreven rapport over de CCS-markt.

Vergroot afbeelding
Beeld: A. Oomen
Prof. Dr. Machiel Mulder

Mulder blijft bijdragen aan het afronden van het advies over CO2-verwijdering, dat naar verwachting in juli wordt gepubliceerd. De WKR bedankt Machiel Mulder voor zijn inzet en bijdrage aan de opbouw van de raad en aan de adviezen waaraan hij heeft meegewerkt. De WKR zal op korte termijn een vervangend raadslid werven.